Nejen milovníci vína
jsou u nás vítání!

STÁČENÁ VÍNA

Bílá vína

Müller Thurgau / SUCHÉ
Pinot Gris / SUCHÉ
Ryzlink vlašský / SUCHÉ
Veltlínské zelené/ SUCHÉ

Chardonnay / POLOSUCHÉ
Rulandské bílé / POLOSUCHÉ
Ryzlink rýnský / POLOSUCHÉ

Hibernal / POLOSLADKÉ
Chardonnay / POLOSLADKÉ
Gewürz Traminer / POLOSLADKÉ
Irsai Oliver / POLOSLADKÉ
Pálava / POLOSLADKÉ

Růžová vína

Zweigeltrebe rosé / POLOSUCHÉ
Merlot rosé / POLOSLADKÉ

Červená vína

Cabernet Sauvignon / SUCHÉ
Malbec / SUCHÉ
Merlot / SUCHÉ
Modrý Portugal / SUCHÉ
Frankovka / SUCHÉ

Dornfelder / POLOSUCHÉ
Merlot / POLOSUCHÉ

Merlot / POLOSLADKÉ
Pastoral / SLADKÉ

Perlivá vína

Frizzante Secco / Suché

Ostatní alkoholické nápoje

Aperol Spritz
Punč bílý
Svařák červený
Rybízový mích. alk. nápoj / POLOSLADKÉ

LAHVOVÁ VÍNA

Mikulovská vinařská podoblast

Vinařství Popela (Perná)

Vinařství založil v roce 1994 Stanislav Popela v jihomoravské obci Perná. Obhospodařují přes 24 hektarů vlastních vinic v katastru obcí Perná a Bavory v mikulovské vinařské podoblasti a snaží se intenzivně využívat tento jedinečný terroir. Stanislav Popela má vztah k vínu již od mládí, kdy pomáhal svým rodičům s jeho výrobou i ve vinohradě. Vinařství buduje společně s manželkou a dvěma syny. V roce 2001 postavili moderní technologický vinařský komplex, vedle kterého v roce 2019 vystavěli vinařský dům s degustačními prostory, prodejnou vín a ubytováním. Vyrábí odrůdová, jakostní, přívlastková a speciální vína typická pro mikulovskou vinařskou podoblast. Další část jejich produkce obsahují cuveé a frizzante vína. Zakládají si na svém původu, rodinné tradici, respektu k tradičním hodnotám a lokalitě.

Vinařství Volařík (Mikulov)

V rodině Volaříků poctivě pěstují lásku k vínu od druhé světové války, kdy se zakladatel rodinné tradice, Leopold Volařík, naučil vinohradnickému a vinařskému umění od německých starousedlíků. Zakladatelem Vinařství Volařík, které vstoupilo na trh pod tímto označením v roce 2007, je Ing. Miroslav Volařík. Vinařství nyní obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti, z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Vyrábí přívlastková, zejména bílá, vína. Produkci doplňují vína rosé a od roku 2011 i Sekty Volařík. Vinařství klade při pěstování velký význam na polohu vinice a vytváří vlastní řadu vín TERROIR – spojení nejprestižnějších viničních tratí s nejvhodnější odrůdou. Každá trať svou polohou, podložím a klimatickými podmínkami výrazně ovlivňuje charakter hrozna. Na etiketách vín z kolekce Terroir není dominantní odrůda, ale název viniční tratě – Kotelná, Železná, Ořechová hora, Věstonsko, Purmice, U Venuše a nově Plotny pro Merlot.

Slovácká vinařská podoblast

Vinařství Zlomek a Vávra (Boršice u Blatnice)

Čtyři chlapi – dva bratři Zlomkovi, Libor s Radkem, dva Vávrovi, Tomáš s Petrem – každý úplně jiný, ale přesto mají něco společného a to lásku k vínu. Rodiny Zlomků a Vávrů založili v roce 2008 v Boršicích u Blatnice vinařství. Každý z nich má důležitou roli – obchodník, sklepmistr, ekonom a vinař. Produkce tohoto vinařství z úpatí Bílých Karpat zahrnuje širokou paletu bílých, červených i růžových vín. Mezi vlajkové lodi patří několikrát oceněné Rulandské bílé. Za zmínku stojí také víno Cuvée Kristýna rose, sekt Adéla v provedení polosuchý a polosladký, obě vína nesou jména dcer spolumajitelů. Hrozny sklízí ručně a vyrábí z nich přívlastková vína s typickým odrůdovým charakterem. Vinařství provozuje rozlehlý sklepní labyrint s ubytováním ve vinici.

Vinařství Rochůz (Mařatice)

Vinařství Rochůz je malé rodinné vinařství založené Radimem Hlaváčkem v roce 2015. Nachází se v Mařaticích, jež jsou součástí Uherského Hradiště. Svůj název vinařství získalo podle nedalekého stejnojmenného kopce s kaplí zasvěcenou Svatému Rochu, ten se rovněž stal patronem vinařství. V současné době vinařství hospodaří na zhruba 4 ha vlastních vinic v obcích Bzenec, Újezdec, Polešovice a Mařatice. Vinařství se specializuje na vína bílá, kterých produkuje 90 %, zbylých 10 % představuje růžové a červené víno. Produkce se nyní pohybuje okolo 20 tisíc lahví ročně. Vína jsou vyráběna moderní reduktivní cestou v nerezových tancích s řízením teploty kvašení a jsou lahvována do láhví se šroubovým závěrem. 

Rodinné vinařství Turzík (Mutěnice)

Rodinné vinařství ve kterém se prolíná práce i názory tří generací. Děda Ladislav postavil sklep v roce 1987, navázal syn Ladislav s manželkou a nyní se přidala vnoučata Simona a Robin. Vinařství s penzionem nadchne sklepem plným sudů – starých dubových i nových barrique. Všechny sudy jsou uzavřené vyřezávanými zátkami – práce řezbářů ze Strážnice a Berouna. Vinařství zpracovává hrozny výhradně z vlastních i pronajatých vinic, roční produkce je okolo osmi tisíc lahví. V nabídce mají na 21 odrůd přívlastkových i zemských vín vyráběných tradiční metodou, kterou ale také propojují s moderními technologickými postupy. Jedná se o přírodní lehká vína se svěží kyselinkou, která si zachovávají svůj původní odrůdový charakter. Mladá vína zrají v dřevěných sudech i nerezových nádobách.

Víno Hruška (Blatnička)

Rodinné vinařství Víno Hruška sídlí v malebné obci Blatnička, nacházející se v CHKO v podhůří Bílých Karpat. Obhospodařují 80 hektarů vinic. Historie vinařství sahá až do roku 1842. Cenné zkušenosti o výrobě vína a jeho pěstování si rodina předává již 8 generací. Enolog Ing. Petr Hruška vyrábí vína svěží, minerální, odrůdově čistá, bez použití aromatických kvasinek, v souladu s vlivem místního terroir. Motto vinařství zní: VÍNO HRUŠKA: „Víno, které chutná. Víno, které žijeme."

Velkopavlovická vinařská podoblast

Šlechtitelská stanice vinařská (Velké Pavlovice)

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice navázala na tradici „Zemské révové školy“ založené v roce 1901, k jejímuž odkazu se hrdě hlásí i dnes. Byla zde vyšlechtěna odrůda André a započaty práce na vyšlechtění odrůd Pálava, Aurelius a Agni. Cílená selekce z nejlepších klonů udržovacího šlechtění ve spojení s půdními a klimatickými podmínkami tzv. „terroir“, tvoří základ pro vypěstování výborné suroviny, převážně v nejvyšší jakosti, pro výrobu přívlastkových vín, která tvoří více než 90 % produkce. U vín je oceňován především jejich odrůdový charakter a čistota, umocněný vysokou přírodní vyzrálostí hroznů z přísně limitované sklizně. Společnost hospodaří na 50 ha vlastních vinic, na nichž má vysázeno více jak 20 odrůd révy vinné v mnoha klonech. Součástí vinařství je Vinařský penzion André s restaurací, rozsáhlý archiv vín a vinné sklepy s možností řízené degustace se sommeliérem. Vína jsou často oceňována na prestižních soutěžích vín, prezentují se na recepcích pořádaných u příležitosti státních návštěv a můžete se s nimi setkat v celé řadě vyhlášených gastronomických zařízení.

Vinařství Vajbar (Rakvice)

Vinařství Vajbar sídlí ve vinařské obci Rakvice, která je součástí velkopavlovické vinařské podoblasti. Vinařský provoz však najdete v nedaleké obci Zaječí. Mezi firemní vinotékou v Rakvicích a výrobou s vlastní vinotékou a degustačním sklepem vede krásná cyklostezka mezi vinohrady. Vinařství Vajbar dnes obhospodařuje cca 58,8 ha vinic, ve kterých probíhá postupná obnova přestárlých vinic a kde se zároveň obměňuje odrůdová skladba podle dlouhodobého záměru. V posledních dvou letech probíhalo i intenzivní rozšiřování vinic. V letošním roce je plánována výsadba 2,2 ha vinic s odrůdami Pálava a Tramín. Dlouhodobým cílem je obhospodařovat 70 ha plodících vinic.

Vinařství Velké Bílovice (Velké Bílovice)

Vinařství Velké Bílovice vzniklo v roce 2011, počátky ale sahají až do roku 1946. Firma se zpočátku zabývala pouze nákupem a prodejem vína, dnes již zpracovávají vína z vlastních vinic. Patří k jednomu z největších dovozců zahraničních vín v ČR, v současné době se zaměřují i na produkci moravských vín z vlastních vinic. Pro své produkty i služby hledají stále nové trhy, a proto se v poslední době zaměřují také na export. S výrobní kapacitou 4 miliony litrů se řadí mezi přední zpracovatele vína v České republice.

Znojemská vinařská podoblast

Adámkovo vinařství (Višňové)

Malé rodinné vinařství s vlastní vinicí, které bylo založeno v roce 1973 v městysu s vinařskou tradicí Višňové. Při výběru hroznů využívají nejen vlastní vinici, ale rovněž spolupracují s nejlepšími vinohradníky ze Znojemské podoblasti, kde klima dává vzniknout vínům s výrazným odrůdovým aroma. V sortimentu mají kolem 20 odrůd. Roční výrobní kapacita jejich sklepního hospodářství je 90 000 litrů. Adámkovo vinařství si „zahrálo“ ve filmu Bobule a nabízí ubytování ve stejnojmenném pensionu.

Víno Frlausovi (Šatov)

Toto rodinné vinařství (otec Pavel, synové Pavel, Marek a Michal) se nachází v pohraniční obci Šatov nedaleko Znojma. Pěstováním vinné révy a výrobou vína kráčí ve šlépějích rodinné tradice, která se začala rozvíjet příchodem jejich praotců na jižní Moravu po 2. světové válce. Láska k vínu se v této rodině nadále dědí z generace na generaci. Vína vyrábí metodou spontánního kvašení, díky kterému se poté vyznačují plnou chutí s dlouhým minerálním projevem a výraznějším odrůdovým charakterem. Hlavní myšlenka vinařství je naturalita a respekt k surovině s důrazem na terroir. Jejich předností je surovina z vlastních vinic, které mají na viniční trati Skalky – ideální poloha pro Ryzlinky rýnské a Veltlíny, kterým zdejší vápenité spraše dodávají kořenitost, až pepřnatost s minerální dochutí.

Vinařství Kacetl (Mackovice)

Mladé vinařství ze Znojemska z obce Mackovice, které bylo založeno v roce 2018 Michalem Kacetlem. Vytváří vína z tradičních moravských odrůd jako jsou Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Frankovka. Každý ročník je typický svým terroir a vinařství se snaží ukázat provedení vín v různých stylech, což předurčuje rozdělení produkce do dvou částí. Na jaře lahvují první část vín pod šroubový uzávěr. Jsou to vína svěží, lehká, ovocitá a určená k běžnému popíjení. Druhá část produkce se lahvuje na konci léta a tato vína zrají v sudech nebo kvevri nádobách dovezených z Gruzie. Michal Kacetl je velice talentovaný mladý vinař, jehož vášní jsou kromě vína také koně a právě jejich motivnese etiketa vín z Vinařství Kacetl.

Vinařství Hanzel (Miroslav)

Vinařství Hanzel navazuje na dlouholetou tradici, díky níž do vín vkládají lásku a umění předávané z generaci na generaci. Domovem jejich přívlastkových vín jsou viniční tratě v okolí Miroslavi, jako například Weinperky nebo Volná pole. Na kvalitu hroznů kladou maximální důraz, proto používají nejmodernější technologie, které zaručují jejich šetrné zpracování. Stále ale vychází z tradičních postupů, které byly výchozí pro zpracování hroznů v minulosti. V roce 2014 se díky akvizici stalo Vinařství Hanzel součástí skupiny Lahofer.

Vinařství Lahofer (Dobšice)

Vinařství Lahofer sídlící v Dobšicích se opírá o silnou vinařskou tradici na Znojemsku, rozvíjenou pomocí nejmodernějších vinařských postupů a technologií. Lahofer vyrábí veškerá vína všech hlavních středoevropských odrůd výhradně z hroznů z vlastních vinic (s výjimkou speciální řady francouzských vín), část produkce hroznů navíc prodává ostatním výrobcům vína. Je jedním z největších pěstitelů vinné révy v České republice. Obhospodařují 430 ha vinic na kvalitních vinařských tratích, starají se také o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem sv. Mikuláše ve Znojmě. V roce 2020 vinařství otevřelo mezi Dobšicemi a Suchohrdly nové sídlo s návštěvnickým centrem.

Vinařství Waldberg (Chvalovice)

Vinařství WALDBERG bylo založeno v roce 1994. U jeho zrodu stálo Agrodružstvo Vrbovec, na jehož dlouholetou tradici vinařství navazuje. Vinařství je pojmenováno podle viniční tratě Waldberg, která je nejrozsáhlejší a zároveň jedna z nejkvalitnějších tratí Znojemské vinařské podoblasti. V šetrném systému integrované produkce obhospodařují viniční tratě Waldberg, Vinice sv. Urbana, Dívčí hora a další o celkové rozloze 100 ha. Věnují se produkci menších šarží především jakostních přívlastkových vín. Vinařství disponuje největším barokním pískovcovým sklepem na Znojemsku, který jena seznamu kulturních památek a byl založen řádem premonstrátů v 18. století. V roce 2018 dochází ke změně majitele a sklep, vinařství a větší část vinic se stává součástí skupiny Lahofer. 

Vinařství Thaya (Havraníky)

Progresivní vinařství sídlící nedaleko Znojma, v blízkosti rakouských hranic v obci Havraníky. Svůj název nese Thaya po řece Dyji. V současné době obhospodařuje 105 ha vlastních vinic. Vinice se nacházejí v katastru pěti obcí Znojemského regionu: Hranice, Šatov, Havraníky, Vrbovec a Dyjákovičky. Vinice sousedící s Národním parkem Podyjí jsou známé už od starověkých Římanů svojí jedinečnou sluneční polohou. Hlavním kritériem při výrobě vína je dosažení té nejvyšší možné kvality. Vinice jsou proto obhospodařovány ve vyšším stupni integrované produkce a některé vinice jsou v ekologickém režimu. Výroba vína probíhá v novém vinařském areálu, který nabízí moderní technologie a zázemí. Kromě toho nabízí Thaya pro vinařskou turistiku ubytování v hotelu a snoubení jídla a vína v jejich restauraci. Podoba vinařství vzešla z dílny věhlasného architekta Jakuba Ciglera. 

ŠUMIVÁ VÍNA

Naše nabídka zahrnuje šumivá vína jak česká, tak i zahraniční.

Zastoupeny jsou moravské sekty ze Šlechtitelské stanice vinařské z Velkých Pavlovic – Moravský Sekt Brut a Demi Sec (cuvée sestávající z 50 % Svatovavřineckého, 25 % Veltlínského zeleného a 25 % Ryzlinku vlašského) a Ch. C. André jednoodrůdový sekt Chardonnay Brut.

Z italského vinařství Montelvini nabízíme Prosecco Brut a Extra Dry, dále pak Spumante Extra Dry a Millesimato Brut a Rosé Spumante Brut.

Z vinařství Lahofer máme v nabídce italské Prosecco, DOC, extra dry, slámově žluté barvy se zelenkavými odlesky, v jehož bohaté vůni najdete komplexní aroma voňavých bílých kvítků přecházející do tónů šťavnatého zeleného jablíčka. Osvěžující, harmonickou chuť s převažujícími tóny po chlebové kůrce podtrhuje dlouhotrvající, elegantní perlení.

Z Vinařství Zlomek a Vávra nabízíme Frizzanté, velmi oblíbené jemně perlivé víno, a osvěžující perlivé nápoje z vína a ovocných šťáv tzv. Perlíto, které mají nižší obsah alkoholu, chuť pravého ovoce a žádný přidaný cukr navíc. Nejlépe chutnají ledově vychlazené nebo jako míchaný drink.



 

DELIKATESY, POCHUTINY A DALŠÍ SORTIMENT

Sýry

Farma Tomšíčkovi

Z rodinné Farmy Tomšíčkovi z Neubuze máme v nabídce kozí sýry různých druhů a variací (čerstvý i zrající Crottin, Valencey, Brie, Balkánský sýr). Jedná se o sezónní nabídku v období od jara do podzimu a vždy je dobré si dostupnost sýrů na prodejně ověřit. 

Easycheesy

Ručně vyráběné mini goudy, vakuově balené goudy, kozí sýry různých druhů a příchutí, holandské sýry Klaver Kaas a domácí gouda sušenky z opravdového sýru (příchutě sýrová klasika, kozí klasika, kozí itálie, pálivé). Sýry z Holandska, Francie, Itálie, Švýcarska, Španělska a Slovenska. Dostupné celoročně.

Masné výrobky

V nabídce máme různé druhy paštik a masných specialit od Víno Hruška, dále pak speciality z  PRŠUTÉRIE Chovaneček, uzenářství které se orientuje na výrobu pršutu z rozmanitých druhů masa a to starým výrobním procesem s použitím soli, času, teplot, vlhkosti, proudění vzduchu a opět času.

Slané pochutiny

Pro milovníky ořechů máme v nabídce arašídy, kešu, mandle, pistácie a arašídy ve wasabi.

Krajči

Rodinná firma ze Slavičína zabývající se od roku 1995 produkcí tradičních brambůrků a slaných snacků. Je libo cyrilovy brambůrky, pekařské tyčinky, cibulové kroužky nebo suché plody (arašídy, kešu, pistácie, mandle), to vše k zakoupení v naší vinotéce.

Sladké mlsání

Čokoládovna Janek

Malá čokoládovna z Uherského Brodu ležícího na úpatí Bílých Karpat. Vyrábí kvalitní tabulkové čokolády, čokoládové pralinky a lanýže. 

Pralinky s příběhem

Malým mlsounům splníme přání skrze čokoládové potěšení. Neodolatelná čokoládová lízátka ručně vyrábí sociální podnik 1. Valašská dílna z Valašského Meziříčí.

Čerstvě pražená káva

M*COFFEE

A proč M*COFFEE? *Protože jsou zrnka kávy čerstvě pražena speciálně pro naši MAZANOU vinotéku a zároveň i pro vás. V nabídce TANZANIA (100 % Arabica), COLUMBIA (100 % Arabica), MAZANÁ směs (70 % Arabica Tanzania + 30 % Robusta India).

Naše nabídka se stále mění a rozšiřuje. Vybíráme pro vás kvalitní regionální produkty, které chutnají také nám.


© Copyright Mazaná vinotéka